Saturday, June 18, 2011

hapy father day

Assalamualaikum 

Bulan lepas macam2 hari kita dah sambut, ada hari ibu, hari guru, hari jururawat dan sebagainya. Untuk bulan Jun pon ada macam2 hari juga contohnya pada 1 Jun yang lepas adalah hari susu sedunia. Selain itu, bulan Jun juga merupakan bulan sambutan hari bapa. Sama seperti hari ibu, hari bapa juga merupakan hari mengenang jasa bapa yang telah banyak berkorban selama ini membesarkan kite dari kecil sekecil tapak tangan hingga besar untuk menjadi insan yang berguna untuk masa akan datang..
walaupun bapa selalu sering marah kepada kite memukul kite,,itu semua kasih sayang seorng bapa yg diberi untuk anak2 mereka untuk membentuk kite menjadi insan yg berjaya..bapa umpama air hujan yang menitik turun dari awan membasahi tanah untuk memberi tumbuhan untuk terus hidup di bumi ini..anak2 umpama tumbuhan yg dapat membesar daripada titisan air hujan yang bembasahi tanah,untuk proses pembesaran..tanpa air tumbuhan akan layu dah akhir ya mati..begitu juga kasih sayang seorang ayah yg tidak putus2 memberi kasih sayang kepada anak ya..
bersama la kita menyambut hari bapa untung mengenang pengorbanan mereka...


P/S..kepada sesiapa yg tidak lg mempunyai bapa korang jangan bersedih kerana bapa anda sentiasa di hati korang..so jangan bersedih sbb korang kene bukti kn kat bapa korng yg korang juga blh 
menjadi insan yg berguna dan berjaya di masa hadapan..sekurang2 ye baca kan la 
AL-FATIHAH atau SURAH YASIN
sebagai hadian hari bapa kepada yg  ISLAM
manakala yg BUKAN ISLAM ziarah la kubur bapa anda..

SELAMAT HARI BAPA
I LOVE U DAD
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
No comments:

Post a Comment