There was an error in this gadget

Wednesday, July 27, 2011

Oh PTPTN

selamat pagi tuan kedai haha..saje jew bosan erm hari beganti hari rupe2 dah 21 hari aku kat poli bersamaan 3 minggu..haha btl aku kat poli ny x pikir pon nak balik x tau nape.padahal safe bajet..haha dalam 3 minggu ny mcm2 dah jadi ada yg suka,sedih ada yg murung,kecewa dan lain2 haha termasuk aku aku hapy sebb 5 ary yg lepas aku dapat fon baru haha..syok jew walaupon x mahal janji baru haha,,bersyukur la..so dapat fon baru kene la safe bajet nak hidup haha 2 la peragai budak yg ambil PTPTN haha enjoy mula2 past 2 kayap last2 hahaha..member aku ramai yg beli fon and ada yg g holiday gan awek g lost word of tambun..peh!!! best 2 haha biasa r enjoy time muda dah tua mula la pening nty hahaha bulan puasa bakal tiba ..selamat datang RAMADHAN moga semua berpuasa penuh bukan puasa ayam2 hahaha ok la harap korang ambik nasihat ny safe2 la bila ada duit 2 ew..ok la selamat mencuba dan renung2 kn la haha

Thursday, June 30, 2011

bad day

0 - kene mara
1 - kene maki
2 - kene slap
3 - kene tipu 
4 - kene kutuk
5 - kene tolak moto
6 - kene dok umah
7 - kene mara lg sekali
8 - kene la membosankan diri
9 - kene la padan muka aku
10- kene apa jadi kat diri aku

bad day in one day...suck..opps lebih sudah..

Saturday, June 18, 2011

hapy father day

Assalamualaikum 

Bulan lepas macam2 hari kita dah sambut, ada hari ibu, hari guru, hari jururawat dan sebagainya. Untuk bulan Jun pon ada macam2 hari juga contohnya pada 1 Jun yang lepas adalah hari susu sedunia. Selain itu, bulan Jun juga merupakan bulan sambutan hari bapa. Sama seperti hari ibu, hari bapa juga merupakan hari mengenang jasa bapa yang telah banyak berkorban selama ini membesarkan kite dari kecil sekecil tapak tangan hingga besar untuk menjadi insan yang berguna untuk masa akan datang..
walaupun bapa selalu sering marah kepada kite memukul kite,,itu semua kasih sayang seorng bapa yg diberi untuk anak2 mereka untuk membentuk kite menjadi insan yg berjaya..bapa umpama air hujan yang menitik turun dari awan membasahi tanah untuk memberi tumbuhan untuk terus hidup di bumi ini..anak2 umpama tumbuhan yg dapat membesar daripada titisan air hujan yang bembasahi tanah,untuk proses pembesaran..tanpa air tumbuhan akan layu dah akhir ya mati..begitu juga kasih sayang seorang ayah yg tidak putus2 memberi kasih sayang kepada anak ya..
bersama la kita menyambut hari bapa untung mengenang pengorbanan mereka...


P/S..kepada sesiapa yg tidak lg mempunyai bapa korang jangan bersedih kerana bapa anda sentiasa di hati korang..so jangan bersedih sbb korang kene bukti kn kat bapa korng yg korang juga blh 
menjadi insan yg berguna dan berjaya di masa hadapan..sekurang2 ye baca kan la 
AL-FATIHAH atau SURAH YASIN
sebagai hadian hari bapa kepada yg  ISLAM
manakala yg BUKAN ISLAM ziarah la kubur bapa anda..

SELAMAT HARI BAPA
I LOVE U DAD
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3




Thursday, June 16, 2011

who the girl

Hy ,, hello ,, asalammualaikum ,, hehe tah apew2 tah,,ok la saje jew main2..
erm korang nak tau who the girl ew..erm yew la aku g tau..
ermmm...nak bg tau kew x...x nak laa,,ish nak la..alar x nak laa..
adui g tau jew laa..tpi x nak laa..alaihai g tau jew la..
arrrr mcm mane ny nak g tau kew x??erm
bukan pew bukan pew law g tau nty buat malu jew..TAPI
klau x bg tau bile lg nak g tau..when the excelent time to tell the story in my heart..
arrr mcm mane ny..somebuddy HELP me :(
erm aku ny bukan la perfect sngt tapi klau dy nak suruh aku jdi yg terbaik tok dy
aku blh berusaha tok berubah mcm yg dy nak..tpi aku x tau la dy blh terima aku..
HISH aku ny dah kelain dah citew yew hahaha,,erm WHO THE GIRL nak tau kew..
rase x perlu sebb satu hari girl 2 akan tau sapa yg aku maksud kan...ok la sorry very much..
ILUVM<3<3<3
Bruno mars-taking to the Moon
suka sngt degar lagu ni..
mula2 aku x penah pon suka degar lagu..
tpi ada seseowg ni bg link kat aku,,
suruh degar mcm2 lagu..
tpi x kisah laa..coz semua lagu 2 best..
btw lagu aku suka degar lagu ni la..
coz aku suka lyric yg ni
"at night when the starts light on my room i sit by myself taking to the moon....
tryin' to get you in hopes you're on the other side taking to me too or am i a fool
who sit alone taking to the moon"
haha nape gan lyric ny sbb ada kene mengena gan haha  :D
dah la lupekan jew x penting pon..k laa enjoy the song o_O

Sunday, June 12, 2011

eh..moto sapa laa ny kn..kn..
cute mcm tuan yew..hehe 
ops!!terlebih sudah..OMG..
~putih itu suci~
10/6/11 

mencari cinta

Asalammualaikum,,hehe baik yew..ok la di waktu yg sunyi dah suasana sejuk..bermula la al-kisah..ish!!!
dah mcm cite dulu2 jew...haha sebenar yew kawe x ada nak cito ape..kome nak tau x kawe rase kawe bosan dah hidup solo jew kawe nak gak merasa hidup bercouple bak kate owg putih..hehe ^_^ 
tpi kawe x tau nak pikat hati pompuan ny..cuba kome bg kawe tip2 nak pikat pompuan ny..hehe 
kawe ada kenal gan sowg pompuan ny tpi kawe bru kenal dia..dalam sebulan bru..kawe x tau nak pikat ati dia
kawe x tau la nak wat po g..maklum laa kawe x ensem mcm farid kamil...tpi kawe cuma lg ensem sikit dari sharul khan hehe..kawe gurau jew..erm doa2 kan kawe dapat pikat hati pompuan yg kawe cito..kawe dah tanam dalam diri kawe,,kawe akan setia smpai akhir hayat kawe..ish poyo yew kawe..haha..harap2 begitu la..
macam jozan nyanyi begitu la awan nano..nano..nano..nano..hish x hbz nak kire nano2 yew..k la moga cinta yg suci kekal abadi..tQ=D

Saturday, May 14, 2011

Awat ny,,
buruk yew upew..
law nak tau npew ny..
Hah,,mcm ny la riak wajar aku mase dapat tau result aku teruk..(x la teruk sngt)
tpi memng teruk la..
kecewa gilew laa..
bgun2 tido jew dapat msj suruh cek result..
aku apew lg teruk belari mendapat kan lappy aku..
dengan semangat yew buka web..
masuk kan no Ic..
bile nak bukak jew result jantung aku bedebar..
nadi ku terhenti seketika..
sampil melihat ke monitar 13.5 inci (monitar lappy aku)
smpai jew subjek 2 terakhir nampk la tulisan gagal kali pertama..
arrrr sedih gilew aku menjerit gilew(dalam hati)
tpi apew nak buat dah itu usaha aku itu la yg dapat tpi aku akan 
usaha lg yg akan datang bak kate owg dulu kala perjalan masih jauh..
yg lepas 2 lepas la ambik yg jernih buang yg keruh..
k la aku nak sambung kesedihan aku ny..
dah jgn kacau main jauh2 huhuhu =( sedih yew

Saturday, May 7, 2011

Hah nak tau x sapa awek sowang ny x..
ny la ISTERI aku yew Mak mertua nty haha.(=
NY la mama kesayangan aku<3<3<3
PN.SITI RAFIDAH BINTI SALI

NAMA : SITI RAFIDAH BINTI SALI
UMUR : DIRAHSIAKAN
STATUS : SUDAH BERPUNYA(MY DAD)
PERKERJAAN : JURURAWAT YG GARANG

Friday, May 6, 2011

SELAMAT HARI IBU PN SITI RAFIDAH



Ibu , wan nak mintak maaf selama ni banyak susah kan ibu , susah kan ibu selama 18 tahun 5 bulan besar kan anak bujang ibu yang paling nakal ny and ibu alhamdulilah buat atas jagaan and didikan ibu wan rase wan manusia yang boleh tahan laa baik hihi walaupun luaran wan macam err sosial selalu kena usha atas bawah oleh makcik dan pakcik yang 'terbaik di ladang' tuu tapi ibu tahu kan anak ibu ni baik ? Ibu tahu kan wan tak buat perkara yang terkutuk , ibu tahu kan semua tuu kan ? Sebab tuu sampai sekarang ibu masih percaya kan wan and wan dapat ibu yg beautiful Sampai ade laa kawan-kawan wan jealous wan dapat ibu yang "HOT" and segila macam wan haha . wan tahu wan degil wan tak dengar cakap wan selalu melawan cakap ibu and dalam banyak-banyak anak ibu wan laa paling banyak buat ibu 'menitiskan air mata' Ibu tahu , dulu wan puas hati sangat bile tgk ibu nangis sebab wan rase wan dah berjaya balas dendam yela ibu selalu suka salah kn wan walaupon salah org lain,wan akan nangis kalau tgk ibu wan ni nangis , wan tak sampai hati laa walaupun wan ni laa penyebab nye

Ya Allah , tolong panjang kan umur ibu tolong jage ibu tolong berkati hidup ibu tolong tunai kan segala permintaan ibu tolong permudahkan urusan ibu di dunia mahupun di akhirat dan tolong hapuskan 'airmata' ibu ? wan taknak tengok ibu menangis dah , please !
Ibu walaupun wan tahu ibu tak kan bace , wan just nak luah kan dekat sini biar semua orang tahu yang wan menangis menyesal dengan perangai wan ni . Kite gaduh time wan wat hal yg yg paling teruk dalam hidup wan dekat 30 hari kite tak cakap kan ? Hmm Ibu nangis-nangis cerite dekat semua  org kan ? Ibu cakap , ibu tak tidur sebab pikir mase depan wan kan ? Ibu takut wan akan hanyut dgn dunia ni akn ? Sebab wan ni anak sulong ibu untuk menjadi contoh kat adik2 tuu yang ibu mengelabah ibu pening kepala tak tidur , betul ke ? Ibu sumpah wan nyesal sangat-sangat buat hal dengan ibu , wan nak mintak maaf tapi wan ego wan bodoh dah tu Hari Ibu tinggal 2 hari lagi tapi wan tak buat ape-ape pun , wan watlek je tak macam anak orang lain kemain lagi beria beli itu ini semate-mate   untuk ibu dorang tapi wan ? Ape pun takde mesti ibu sedih kan ? Ibu kecik hati kan ? Hmm takpe laa biar laa wan tak bagi pape pun wan tahu ibu pun tak perlu kan semua tu kan ? Tapi wan akan pasti kan setiap malam sebelum wan tidur wan akan berdoa banyak-banyak untuk ibu & ayah k ? Ibu wan mintak maaf *menangis!

YOU'RE THE BEST THE AMAZING THE AWESOME SUPERWOMEN IN MY LIFE. SWEAR TO GOD,
I LOVE YOU ENDLESS MUMMY :(
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Sunday, May 1, 2011

Tulang ikan

Just for Display haha =p
Bermula la cerita pada satu malam ny family aku ajak balik kg...
mula2 aku mlz nak follow,,tpi ckp ramai cousin2 aku balik pew lg sepantas kilat aku siap =)
mane x yew best kot kumpul ramai2 lg2 aku dengr mlm ny nak wat BbQ haha =D
bertambh gilew aku nak balik kg,,haha seblm balik aku gan family aku g la cri IKAN,
ayam,hot dog,udang,kerang,sate pon ada..hehe byk x yummy2 sedap yew..
saat berlalu gan cepat..zup..zup..zup^_^
~MLM MENJELANG~
aku mulakan langkah gan pak cik aku yg agak kegilaan..
first skali aku g idup kan api yew la nak BbQ msty ada api.
haha lpz magrib jew api dah idop pew lagi bermula la aktiviti kite owg.
mula2 kite org bakar hot dog..past 2 ikan,,udang,,ayam dan lain2 g r..
erm yg jdi tukang bakar yew aku la..bak kate usop whellchair(kak limah)
kite bakor jew hahaha...
sementara tnggu makanan masak,,aku mamam la dulu..
makan yew makan x sedar dy punye sedap smpai hanyut aku dibuat yew..
last2 minit aku rase mcm x selesa mcm ada benda tecucuk kat tekak..
erm tpi aku still sempoi,,smpai hbz wat BbQ semua org tlng kemas..siap jew kemas..
aku baring2 jap smbil layan movie..erm makin lama aku tgk makin x selesa..
aku syak msty tecekek tulang ikan Hah kan betul skali aku tgk kat cermin,,
nampk la tulang yew,,panjang laa skali..adus sakit r..
erm pew lg aku congkel2 x mao kuar..byk kali cube x blh..
ish!! begang gilew last skali aku jolok jew tekak aku..
Hah!!skli ambik ko semua kuar..semua aku makan kuar balik..
tpi Alhamdulillah sakit 2 ilang makne yew..
X ada makne yew hahahaha...so tulang ikan 2 dah x ada..best yew..
so persoalan yew jgn makan gelojoh dan jgn lupe bace DOA..hehe=D
<3<3<3

Saturday, April 30, 2011

Hah ny sape??..korng blh tgk sendiri kat blog dy <3 namzaharitarun 
hehe lawa x dy....hehe bukan nak cerita pew la..
jujur nak kate dy sebenar yew..aku yew....erm asal susah nak ckp ny...
ehem..ehem..ehem..
Hah...x ada sape pon hahaha joking jew :D jgn mara kene jual nty..^_^
ops!! korang nak tau sbb pew ada pics dy..ok kwn habak mai..
dy ny yg bg kwn semangat tok cari pasangan hidup..haha
banyak dy nasihat(padahal cikit jew) ambik haty..hehe
tpi semua yg dy g tau ada tol yew (: tpi law dy jdi pasangan teman bagus gak hehe
gurau jew cik NUR ATIRAH AZMAN (tpi law btl pew slh yew)hehe
Ok laa pew pon i thanz kat si dia ny haha :) tata.....<3

SINGLE

ish mcm best jew tajuk ny hehe..mane x yew law ckp SINGLE msty owg tau mesty pasal couple..
biasa lar lumrah kehidupan msty berpasangan,,tpi bukan semua owg dapat bepasangan O_0 yew la
bak kate owg tua2 yg dah tua 2..jodoh di tangan tuhan so sabar jew sapa yg x ada pasangan lg,,
temasuk laa aku owg yew,,ish malu lak mengaku,,tpi is Ok i donT mind..(tpi padahal kisah)
hehe ape2 jew la kn...erm bosan laa gak berstatus SINGLE ny tpi pew blh wat jodoh x ada g..erm tpi x pew bak kate mak bapak aku(awak 2 masih muda rilex jew nty ada2 la 2 haha)
sempoi jew dowg ckp tpi haty aku ny kesunyian..tpi betul gak dowg ckp still jauh lg pejalanan hidup
ny..erm yew la ada aku kisah..hahaha btw aku nak gak cri seorang gadis idaman yg btl2
menyayangi aku setia gan aku untuk di jdi kan pasangan hidup<3<3<3
tpi masalah yew x jumpe g..erm tpi x pew abang still stedy lg haha..
erm ok la aku pon penat cite sal SINGLE ny...sbb aku x nak cerita dah aku nak g mencari lak hahaha...
k la korang klau ada sape yg SINGLE 2 jgn la malu2 nak knl...hehe open mind jew k...
SEMPOI slalu.....<3
Hah kalau korang nak tau ny la moto kesayangan aku<3<3<3
lawa x moto aku tpi moto aku ny jenis x tau malu,,
mane x yew x kai baju law kai bju pelik owg tegok hahaha...
law korang tgk moto ny jgn ingat moto mat rempit,,
bukan moto ny bawak g surau bukan apa,,
cume nak beracing gan tok imam..
beracing sembahyang bukan di jalanan hahaha
Take...03/07/10

Friday, April 29, 2011

haha pew nak jdi la aku ny gan member2 aku ny g surau tapi dok lepak jew..
tpi ok la jdi baik sikit lepak surau dri lepak Disco,clubing or Party kew
haha slalu la g surau k,,hehe o_0
                                                                                            take 3/6/2010
haha Pics aku time tecik dulu kala haha lawak la...Miss gilew time tecik2 ny..
                                                                            take 27/07/2002

Kene MaRa

erm,Padan muka kat aku pagi2 dah kne mara yew r mane x yew aku melantak tido sampai adik aku balik sek pon x ambik..my mom call my fon smpai naik nak pecah fon 2 asyik dail no fon aku..mane x yew aku yew fon silent mode..haha last my dad yg g ambik adik aku..smpai jew umah dy cri aku kat bilik tgk2....jeng.....jeng....jeng..aku tebongkang tido hahaha pew g megamuk la my dad..dy g ambik air secawan siram kat muka aku haha skali dy siram mcm siram bunga dah..hahaha pew lg x tekejut aku..aku ingat bungbung umah aku boco..haha =P sekali tup..tup.. nampk muka my dad yg mengamuk hah pew lg cawan melekat dy kepala ku hahaha..aduh sekit la gak..tpi aku stedy haha past 2 aku wat la baik siram bunga siram mcm aku kene siram,,sidai kain,masak nasi,,(sebb nasi jew aku tau masak) haha dah la last2 my dad ckp lau ko wat g balik jew ko kat asrama haha k la sebelum kene mara g baik aku stop haha k la korang jgn ikut pragai aku ny hehe U_U
k la renung2 kn dan selamat dari kene mara..papai =)